Helyi közélet

2013.07.16. 10:02

A biciklilopás ne legyen hungarikum

Debrecen - Figyeljünk oda arra is, hogy mihez kötjük oda a biciklit!

Debrecen - Figyeljünk oda arra is, hogy mihez kötjük oda a biciklit!

Egy szólás szerint kétféle ember van: akitől loptak már el biciklit, és akitől majd fognak. Vajon tényleg ennyire drámai a helyzet? Az egyik biztosítócég utánajárt, mit tehet a bicikli tulajdonos annak érdekében, hogy ne tartozzon egyik fent említett csoportba sem.

Mit lehet tenni?

Nem egyedi eset Magyarországon a magas számú biciklilopás, ugyanis tőlünk nyugatabbra is ismerős a probléma. Mit tehetünk tehát a tolvajok ellen? Bár nincs teljesen biztos megoldás, ha néhány szabályt betartunk, jó eséllyel lecsökkenthetjük a lopás valószínűségét.

Először is mindig lakatoljuk le a bringánkat! Akkor is, ha csak 5 percre beugrunk a boltba vagy a postára! A legtöbb biciklitolvaj hosszúnyelű vágóval indul vadászatra. Elsősorban azokat a bicikliket keresik, amiket csak egy vékonyabb dróttal vagy egy egyszerű kis számzáras lakattal biztosítottak ki. Ezeket egy másodperc alatt átvágják. Célszerű minél vastagabb láncot vásárolni, de már a komolyabb U-alakú lakatok is elegendő védelmet biztosítanak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában