Helyi közélet

2013.06.17. 17:26

Várnak a szőlős- és tormáskertek Bagamérban

Bagamér - Nyár elején tartotta soros Közgyűlését a Bagaméri Kör és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó egyesület.

Bagamér - Nyár elején tartotta soros Közgyűlését a Bagaméri Kör és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó egyesület.A közgyűlésen, amely kiegészült a Báthori Társasággal, figyelemmel kísérték Ruszoly Barnabás testületi elnök elmúlt évről szóló beszámolóját. Reményteljes eseményként említették a Bagamér-Érkenéz /Románia/ határon átívelő szilárd burkolatú út építését. A műszaki átadás megtörtént Orvos Mihály Bagamér, és Balazsi József Érsemjén polgármesterei folyamatos egyeztetésének köszönhetően. A határ végleges átjárhatósága érdekében, „kedvező történelmi fordulat magasabb szintről várható” - utaltak rá a gyűlésen. Dr. Ruszoly József bemutatta a 100 oldalas legfrissebb Bagaméri Krónika számát, mely bőségesen tartalmaz régmúlttól a közelmúlt eseményeiből hiteles tudósításokat. A Krónika írásaihoz példás szorgossággal gyűjti az anyagot Ármós Endre mint Bagamérból elszármazott, aki távollétéből fejezte ki jókívánságát. Orvos Mihály polgármester tájékoztatott a község jelenlegi közbiztonsági helyzetéről és az ülésen felvetett kérdésekre válaszolt. Felhívta a figyelmet a Bagamérban honos szőlőskertek és tormaföldek kihasználására, amely még inkább segítené a jó kedvvel dolgozó gazdasági szakemberek, társulatok és az átlag polgári lakosság közérzetén.

A találkozó egyik napirendi pontjaként a polgármester és Ruszoly Barnabás közreműködésével megtörtént a Bagamér főterén létesített első és második világháborús emlékművek megkoszorúzása. „Legyenek áldottak akik, mint elszármazottak figyelemmel kísérik és támogatják a község életét, és örök emlékezetben a hőseink!” - hangzott el a koszorúzáson.

HBN-Szász Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában