Helyi közélet

2013.06.03. 14:15

MSZP: ne csak a Hajdú-Bét beszállítói kapjanak állami segítséget!

Budapest, 2013. június 3., hétfő (MTI) - Az MSZP azt szorgalmazza, ne csak a Hajdú-Bét egykori beszállítói kapjanak állami segítséget.

Budapest, 2013. június 3., hétfő (MTI) - Az MSZP azt szorgalmazza, ne csak a Hajdú-Bét egykori beszállítói kapjanak állami segítséget.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: Debrecen környéki termelők kértek tőle segítséget, akik a hatvani konzervgyárnak szállítottak paradicsomot, de 2004 óta nem fizették ki őket, miután a gyár ellen csődeljárás indult. Az eljárás lezárultával azt közölték velük, hogy semmilyen ellentételezésre nem jogosultak.

Ugyanakkor - folytatta az MSZP-s képviselő - a cég több szövevényes átalakulás után ma is működik, 2004-ben pedig az a Szabó Zsolt volt a vezetője, aki ma Hatvan polgármestere és parlamenti képviselő.

Gőgös Zoltán azt mondta: helyeslik, ha a kormány - miután erre ismét lehetőséget adott az Európai Unió - megsegíti a bajba jutott élelmiszer-ipari beszállítókat. Azonban véleménye szerint a Zalabaromfi, a kapuvári és a gyulai húsüzem beszállítói is joggal várnak el hasonló támogatást, mint a Hajdú-Bét csődje miatt pórul járt gazdák.

Az MSZP-s képviselő ennek érdekében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez fordul.

Gőgös Zoltán arról is beszélt, értékelhetetlen választ kapott a szakminisztertől arra az írásbeli kérdésére, hogy mennyi földbérleti díjat fizetnek a Mezort Zrt.-hez tartozó gazdasági társaságok, ezért újra rákérdez erre. A Mezort Zrt. igazgatósági elnöke Nyerges Zsolt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában