Helyi közélet

2013.06.12. 07:36

Jegyzet: A van is gond...

<em>A van is gond - tartja a mondás, és ezt napjainkban a még megtakarítással rendelkező honfitársaink bizony a saját bőrükön (pontosabban a saját zsebükön) keresztül tapasztalhatják.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

A van is gond - tartja a mondás, és ezt napjainkban a még megtakarítással rendelkező honfitársaink bizony a saját bőrükön (pontosabban a saját zsebükön) keresztül tapasztalhatják. Petneházi Attila jegyzete.

Nem csoda, hiszen az elmúlt egy év során drasztikusan csökkenő magyar kamatszint a korábban még akár tíz százalék feletti banki kamatokat mostanra három-négy százalék közelébe szorította le. No, de mit lehet csinálni, hogy csak a hozamunk nőjön, a kockázatunk viszont maradjon?

Az egyik ismerősömet akkor kezdte el foglalkoztatni ez a kérdés, amikor azzal kellett szembesülnie, hogy a két hónapra lekötött, hatmillió forintos betétje nettó 28 ezer forintot kamatozott. Az ok prózai: a jegybanki alapkamat drasztikus vágása szinte azonnal beépül a betéti kamatokba. Így lassan a betétben tartott pénzek kamatai mikroszkóppal is alig lesznek láthatóak. Akkor már érdemesebb szétnézni az államkötvények piacán.

Vagy az ingatlanpiacon. Hiszen ha az embernek van hatmillió forintja akkor vehet érte egy olyan lakást, ami a válság előtt még nyolcmillióért kellette magát, de már hatmillióért is szabadulna tőle a gazdája csak vigyék. Még mielőtt a bank vinné el; a feje fölül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában