Helyi közélet

2013.06.28. 10:19

Hamis iratokkal próbálkozott - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Egy körözött debreceni férfi más nevére kiállított okmányokkal próbálta igazolni magát a rendőröknek.

Egy körözött debreceni férfi más nevére kiállított okmányokkal próbálta igazolni magát a rendőröknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök 7 embert fogtak el, 5 főt az ellene érvényben lévő körözés miatt, 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

Az egyenruhások 18 főt állítottak elő, közülük 8 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Hajdú-Bihar megye közútjain 4 könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A hajdúhadházi nyomozók 2013. június 27-én délelőtt elfogták és gyanúsítottként kihallgatták azt a két helyi fiatalt, akik előző nap délután az egyik általános iskola irodájából számítógépet és kávéfőzőt loptak. A 15 és 14 éves gyanúsítottakkal szemben lopás vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatják le az eljárást.

A Debreceni Rendőrkapitányság Belváros - Tócóskert Rendőrőrsének rendőrei 2013. június 27-én hajnalban – a Mikepércsi - Egyletkert utcák által határolt területen lévő romos épületben – egy körözött férfit fogtak el. A 17 éves fiatalember más nevére kiállított okmányokkal próbálta meg magát igazolni a rendőröknek, de a fénykép alapján azonnal kiderült róla, hogy visszaélt más adataival.

Az elektronikus nyilvántartás szerint 5 körözés volt ellene érvényben. A kapitányságra előállított férfit a nyomozók más nevére szóló valódi közokirat felhasználásával elkövetett közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Mivel a tiszavasvári férfit többek között a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja is körözte, ezért átszállították a Debreceni Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában