Helyi közélet

2013.05.21. 13:23

Változatlanul sok autó kerül tolvajok kezére

Az elkötött vállalati autók átlag 60 ezer kilométert futottak és 1 millió 750 ezer forint kártérítést fizettek értük.

Az elkötött vállalati autók átlag 60 ezer kilométert futottak és 1 millió 750 ezer forint kártérítést fizettek értük.

Debrecen. A LeasePlan Hungária Zrt. adatai szerint az idei év első három hónapjában 40 százalékkal több autót tulajdonítottak el időarányosan az általa kezelt közel 9 ezer darabos gépjárműflottából, mint egy évvel korábban. A céges autók lopási statisztikáját változatlanul az alsó-középkategóriás modellek vezetik.

Lába kelt

2013 első negyedévében összesen 17 gépjárművet loptak el flottájukból, amely közel másfélszeres emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest, és közel háromszorosa a 2011 azonos időszakában tapasztalt lopásoknak. Az elmúlt év legveszélyeztetettebb flottaautó márkái azonos mértékben a Ford, Opel és a VW voltak. Az ORFK országos listáján az összes lopást figyelembe véve utóbbi két márkát a Suzuki egészítette ki a dobogós helyeken. A LeasePlan listáján idén egyelőre a Renault különböző típusai voltak a legkapósabbak a tolvajok körében. A céges flottákban legnagyobb súllyal jelen levő Fordnak viszont mindössze 3 autóját lopták el az első negyedévben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában