Helyi közélet

2013.05.03. 12:42

Szováti betörők a Széchenyi-kertben

Debrecen, Hajdúszovát - A gyanúsítottakra a terrorelhárítókkal közösen csaptak le csütörtökön.

Debrecen, Hajdúszovát - A gyanúsítottakra a terrorelhárítókkal közösen csaptak le csütörtökön.Az eddigi adatok szerint öt betörés írható azoknak a hajdúszováti férfiaknak a számlájára, aki tavaly decemberben jártak Széchenyi-kerti lakásokban, Debrecenben.

Kovács Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken elmondta: a gyanúsítottak a korai esti órákat választották a bűncselekmények időpontjául, kifigyelve, hogy a tulajdonosok még nem értek haza. Valamennyi esetben riasztó nélküli családi házakat szemeltek ki, amelyekbe könnyen bejuthattak a hátsó, udvari teraszajtó befeszítésével. A lakásokból értékes festményeket, készpénzt, műszaki cikkeket és ékszereket tulajdonítottak el. Volt, ahol a zsákmány értéke megközelítette a 17 millió forintot.

Bizonyítékok

– A debreceni nyomozók a terrorelhárítókkal közösen csütörtök reggel, egy időben egyszerre nyolc helyszínen csaptak le, és fogták el bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Károlyt (30), N. Józsefet (31) és R. Jánost (27) Hajdúszováton. A házkutatások alkalmával a rendőrök több, a betörésekből származó tárgyat is lefoglaltak. A három férfi ellen jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanújával folyik eljárás – tájékoztatott az őrnagy, hozzátéve: kezdeményezik az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatását.

HBN


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában