Helyi közélet

2013.05.31. 11:08

Közös erővel a betegekért

Debrecen - Május 31-én lezárult a Nagyváradi Önkormányzat és a Debreceni Egyetem programja, melynek keretében közös projektet valósítottak meg.

Debrecen - Május 31-én lezárult a Nagyváradi Önkormányzat és a Debreceni Egyetem programja, melynek keretében közös projektet valósítottak meg. A projekt célja a „VIVA ANIMA” euroregionális invazív kardiológiai központ létrehozása Nagyváradon. A román partner ehhez a helyszín kialakítására és az ellátáshoz szükséges műszerek beszerzésére kapott támogatást.

A központ a nagyváradi megyei kórház első emeletén, 738 négyzetméter alapterületen kerül kialakításra. Itt kap helyet az invazív kardiológia osztály, két angiográf berendezés, a járóbeteg osztály és a műtő is.

A projekt megvalósítása során a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma vállalta a Romániában dolgozó orvosok és szakdolgozók felkészítését egy debreceni és egy nagyváradi tréningsorozat keretében, valamint ehhez kapcsolódóan egy oktatási anyag is készült.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában