Helyi közélet

2013.05.29. 09:53

Jegyzet: Vezényszóra

Debrecen - <em>Rendelőtől rendelőig kísérnének végig az életünkön – majdhogynem ilyesmi benyomást kelthettek a gyanútlan (vagy épp gyanakvó) szemlélőben azok a keddi híradások, melyek – a Magyar Nemzetben megjelentekre hivatkozva – arról szóltak: nemzeti szűrőprogrammal áll elő a kormányzat.</em> <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Debrecen - Rendelőtől rendelőig kísérnének végig az életünkön – majdhogynem ilyesmi benyomást kelthettek a gyanútlan (vagy épp gyanakvó) szemlélőben azok a keddi híradások, melyek – a Magyar Nemzetben megjelentekre hivatkozva – arról szóltak: nemzeti szűrőprogrammal áll elő a kormányzat. Fábián György jegyzete.

Helyes! Ha nemzeti nikotinellátó programunk már van, akkor legyen ilyen is. Egyet ide, egyet oda. Füsthöz szűrő. Helyes! A fogyatkozó magyarra vigyázni kell, szükség van mindenkire, dolgozók, katonák kellenek, ezért fontos, hogy egyre jobb bőrben legyen a nemzet, és egyre több személyes, vagy legalábbis annak tűnő ügyünk váljék kötelezővé, gyere, babám, szeretkezzünk vezényszóra!

És még csak bele sem lehet kötni, egyetlen szóval sem, mert hát – optimális esetben – nekünk is jó, ha tovább élhetünk, egészségesebben! Családi körben, békésen, boldogan, hiányt nem szenvedve, ugye.

De azt az embert is meg tudom érteni, aki, hétpróbás beteg lévén, azt mondja: a mostani magyar egészségügyet nagy ívben elkerülné. Mert az ellátórendszert kéne előbb megorvosolni. S majd utána lesz érdemes rendelőtől rendelőig kísérgetni az életben a magyart.

Hogy végül a családja kezébe nyomják az ásót.

Fábián György

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában