Helyi közélet

2013.04.10. 11:43

Jegyzet: Levél a sógortól

<em>A piac megnyílt, sógorék pedig elsők között jelentkeztek, hogy ők bizony vinnék a leveleinket. Feltételezem nem azért ugrálnak, mert drágábban tennék mindezt, sőt. A hírek szerint egyelőre megelégszenek az 50 gramm alatti küldemények (levelek, levelező- és képeslapok stb.) kézbesítésével, de ne legyen kétségünk, hogy más területeket is meg fognak hódítani.&nbsp;</em><strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>.

A piac megnyílt, sógorék pedig elsők között jelentkeztek, hogy ők bizony vinnék a leveleinket. Feltételezem nem azért ugrálnak, mert drágábban tennék mindezt, sőt. A hírek szerint egyelőre megelégszenek az 50 gramm alatti küldemények (levelek, levelező- és képeslapok stb.) kézbesítésével, de ne legyen kétségünk, hogy más területeket is meg fognak hódítani. Fabók Ágnes jegyzete.Most lehet őket szidni, hogy jönnek és elveszik még ezt is. De ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor mi is úgy érezzük, mintha a fogunkat húznák, mikor 525 forintot elkérnek egy szabvány levél elviteléért (ajánlva, tértivevényesen) a "saját" postánkon. S bizony ma a pénztárca dönt. Pedig patriotizmusunk "megvásárolható" lenne pontossággal, gyorsasággal és megbízhatósággal. Ma, ebben a felgyorsult világban ugyanis az nem járja, hogy lassabban kap meg egy képeslapot a rokon Miskolc és Debrecen között, mint 10-15 éve. Az ár viszont azóta a többszöröse lett.

Értem én, hogy benzin, meg infláció. De talán amikor még jól ment, lehetett volna félretenni, sőt – uram bocsá – fejlesztésre költeni, hogy most ne kelljen amiatt aggódni, hogy „guten morgen”-nel köszön a kézbesítő, s a mulatós piacon letaszítja trónjáról Postás Józsit, Josef Postbote.

- Fabók Ágnes - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában