Helyi közélet

2013.03.27. 14:12

Népművészeti kiállítás Konyáron

Konyár - Kovács Zoltánné Vass Gizella, csuhébabakészítő, hímestojás-festő népi iparművész Konyár szülötte. A település idén ünnepli 800 éves születésnapját, ez alkalomból nyílt tárlata a Kovács családnak Konyáron a Művelődési Házban.

Konyár - Kovács Zoltánné Vass Gizella, csuhébabakészítő, hímestojás-festő népi iparművész Konyár szülötte. A település idén ünnepli 800 éves születésnapját, ez alkalomból nyílt tárlata a Kovács családnak Konyáron a Művelődési Házban.A kiállítás-megnyitóra 2013. március 25-én 16 órától került sor, ahol a kiállítókat és az ünneplő közönséget köszöntötte Dr. Fülep László polgármester. A kiállítást megnyitotta Erdei Sándor költő, aki szintén konyári kötődésű.

Az iparművésznő csuhékompozíciói és csodás hímestojás alkotásai mellett a kiállítás részét képezik a férj, Kovács Zoltán fa és szarufaragó népi iparművész munkái. A házaspár lánya Gálné Kovács Gyöngyi gyöngyfűző és pártakészítő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere is ezt a „mesterséget” viszi tovább, az ő alkotásaiban is gyönyörködhetett a konyári közönség. A kiállítás különlegessége volt, hogy az itt kiállított csuhéból készül alkotások alapanyaga is Konyárról származik a Mazsu családtól.

A kiállítást április 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában