Helyi közélet

2013.03.07. 13:05

Magyar-román vállalkozói kiállítás

Debrecen – Első alkalommal rendezett magyar és román cégek részvételével kiállítást a Kölcsey Központban a megyei kereskedelmi és iparkamara.

Debrecen – Első alkalommal rendezett magyar és román cégek részvételével kiállítást a Kölcsey Központban a megyei kereskedelmi és iparkamara. Az egynapos rendezvény megnyitóján Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke elmondta: a kiállítás célja a határ két oldalán tevékenykedő vállalkozások üzleti kapcsolatainak erősítése.

Mintegy 50 vállalkozás mutatkozott be

Az uniós források eléréséhez a térség vállalkozóinak gazdasági érdekeit össze kell hangolni.

A következő uniós költségvetési ciklusban a hazánknak jutó források 60 százalékát kívánják a gazdaság fejlesztésére fordítani – mondta Papp László, Debrecen alpolgármestere a Magyar-Román Vállalkozói Kiállítás megnyitóján. A Kölcsey Központban mintegy 50 különböző profilú román és magyar vállalkozás mutatkozott be azon a kiállításon, amelyet egy határon átnyúló program keretében szervezett meg a megyei kereskedelmi és iparkamara. A kiállításhoz kapcsolódó üzleti fórumon pedig szó volt a fejlesztési lehetőségekről és irányokról is.

A magyar-román kapcsolatokról szólva Miklóssy Ferenc utalt arra, hogy a két ország külkereskedelmi forgalma éves szinten 7,5 milliárd euró, amely dinamikusan fejlődik, bár a kommunikációban nem jelenik meg.

Radetzky Jenő, a Wekerle-terv miniszteri biztosa előadásában azt hangsúlyozta, hogy a terv egy integrációs program, amelynek célja, hogy Kárpát-régióban 2020-ra egy, az EU fejlett országaiban már jól működő gazdasági „hálót” alakítsanak ki a térségben.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában