Helyi közélet

2013.03.18. 16:42

A Magyar Honvédség meleg étellel is segít

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Napi kétszeri meleg ételt osztanak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái Szabocs-Szatmár-Bereg megye tíz településén március 16-tól.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Napi kétszeri meleg ételt osztanak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái Szabocs-Szatmár-Bereg megye tíz településén március 16-tól. A rendkívüli időjárás okozta katasztrófahelyzet miatt napok óta nincs áram a térségben. A honvédség mindaddig segíti Buj, Vasmegyer, Újdombrád, Tiszarád, Sényő, Kék, Székely, Nyíribrony, Szabolcs és Tiszanagyfalu-Virányos lakosságát, amíg az otthonokba vissza nem tér az áramszolgáltatás.

A Bocskai-dandár debreceni Kossuth laktanyájában és a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázis étkezdéjében összesen napi 5000 adag meleg ételt és teát tudnak készíteni a rászorulóknak, ezeket katonai teherautókkal juttatják el az adott településekre.

Jelenleg tíz PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas jármű dolgozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány, Buj, Tiszatelek, Kótaj, Felsősima és Lászlótanya térségében, hogy a szakembereknek segítséget nyújtsanak az áramszolgáltatás visszaállításában.

Révészné dr. Markovics Zita hadnagy

kommunikációs tiszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában