Helyi közélet

2013.01.09. 07:19

Jegyzet: Eddig tényleg sikertörténet

Hurrá! Itt egy újabb sikertörténet! Az iskolák zökkenőmentes államosítását Hoffman Rózsa államtitkárasszony jelentette be kedden.

Hurrá! Itt egy újabb sikertörténet! Az iskolák zökkenőmentes államosítását Hoffman Rózsa államtitkárasszony jelentette be kedden.

Igen, komolyan gondolom, hogy az iskolák államosítása sikertörténet. Valójában annyi történt, hogy létrejött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, szerződést kötöttek székhelyintézményt működtető önkormányzatokkal, átvettek 120 ezer pedagógust. Mindebből természetesen semmit nem éreztek a diákok és a pedagógusok, és persze a fizetést is megkapták a tanerők.

Ez történt eddig. Ennél többet ezidáig nem is lehetne kérni, követelni. Ám ami ezután jön, annak kellene igazán sikertörténetnek lenni. Például: az eddigi változások elvezetnek-e az oktatás színvonalának emelkedéséhez? Magyarán, például a sikeres egyetemi felvételi érdekében nem kell méregdrága különórákra járatni a gyereket. Aztán teszem azt, a szerepi iskola taneszköz ellátottsága megegyezik-e majd a tanítóképző gyakorló iskolájának lehetőségeivel. Továbbá, megmarad-e a pedagógus bármilyen címen meglévő bérpótléka, valamint cafetéria juttatása. Lesz-e tanszabadság? És persze fontos, hogy az állam ne járjon anyagilag rosszul az oktatás átvételével. Szerintem ha más nem, ez utóbbi garantált. Remélem ennél azért többre futja ebből a sikersztoriból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában