Helyi közélet

2012.10.30. 13:06

Helyi problémák, nemzetközi tapasztalatok

Debrecen - Lehetséges együttműködések partnereit hozták össze a programban.

Debrecen - Lehetséges együttműködések partnereit hozták össze a programban.A képzett fiatalok helybentartása, energiamérnökök képzése, alternatív hulladékfeldolgozási módok – ezek a legfontosabb témák azokból, melyekben konkrét projektötletek születtek az elmúlt 2 éves munka során az IPP (Interregionális Partnerségi Platform) programban, melynek záró regionális munkacsoport találkozóját kedden tartották az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség debreceni székházában.

Jó gyakorlatok

– Az IPP program alapvető célja a régiók közti nemzetközi együttműködés erősítése volt. Megpróbáltunk minél több olyan szereplőt bevonni, melyek korábban nem vettek részt hasonló projektekben. Ezen szereplők tapasztalatcseréjének és közös programok kezdeményezésének elősegítése volt többek között a feladat – mondta el dr. Grasselli Norbert, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nkft. ügyvezető igazgatója. Példaként elhangzott: a Magyarországon keletkezett hulladék mindössze 20 százaléka kerül – lerakó helyett – alternatív hasznosításra, ezen arány emelése céljából a jó gyakorlatok átvételében segíthet az IPP keretében elvégzett munka.

Emellett a – kiemelten az innováció, kutatás, technológiai fejlesztés témakörével foglalkozó – programban régiókat összehasonlító tanulmány, akcióterv politikai ajánlással és weboldal is született. A projektben Magyarország, Németország, Lettország és Spanyolország szervezetei, önkormányzatai vettek részt.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában