Helyi közélet

2012.07.20. 17:58

Városi fizetőeszköz lesz a Bocskai korona

Hajdúnánás - Magyarországon harmadikként „bocsát ki” a város helyi pénzt.

Hajdúnánás - Magyarországon harmadikként „bocsát ki” a város helyi pénzt.

Vasárnap délutántól jó magyar forint helyett Bocskai koronáért is lehet majd vásárolni a városban, ahol a soproni frank és a balatoni korona bevezetése után hazánkban harmadikként használhatnak majd helyi pénzt. Mint azt Szólláth Tibor polgármester elmondta, hosszú előkészítés után „bocsátják ki” a városi fizetőeszközt, amely a papír forinthoz hasonló 500 és 20 ezer forintos címletekben kapható.

Vásárolva, visszaváltva

A Bocskai koronát a Hajdúnánási Holding Zrt. bocsátja ki, az önkormányzati cég pénztárában, illetve a hivatalos átváltóhelyeken lehet megvásárolni. Használni kizárólagosan csak a városban található szerződött elfogadóhelyeken lehet. Ezek vállalják, hogy kedvezményeket adnak, és ennek mértékétől függően válthatják vissza a koronát forintra, jutalék fejében. A visszaváltás végső határideje 2016. december 31., a helyi pénz érvényessége addig tart. Az elfogadóhelyek termékeik és szolgáltatásaik értékesítésekor forint helyett kötelesek elfogadni a Bocskai koronát magánszemélytől és másik vállalkozástól egyaránt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában