Helyi közélet

2012.06.19. 15:56

4-es elkerülő: Tartható a határidő

Debrecen - A NIF Zrt. szerint elég lesz az idő a 4-es elkerülő út év végi befejezéséig.

Debrecen - A NIF Zrt. szerint elég lesz az idő a 4-es elkerülő út év végi befejezéséig.Folyamatban van a vadátjáró építése, valamint épül a vasúti műtárgy is, emellett nagyüzemű földmunka és töltésépítés is zajlik a szakaszon. A tereprendezés és terepelőkészítés is folyamatos, a kivitelezők készítik a leendő zajvédő falak és madárvédő kerítések helyét. Többek között ezt az információt kaptuk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől, Loppert Dánieltől a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszának kivitelezéséről. A városon átvezető szakasz mentén lakók, így főleg a Rakovszky utcaiak türelmetlenséget tükröző érdeklődésére tettük fel újra kérdéseinket, jóllehet egy hónapja megírtuk, hogy elhárult az akadály tavaszi és nyári építés elől is. Akkor arról is tájékoztattuk olvasóinkat, hogy NIF Zrt. év végére ígérte a befejezési határidőt.

A mostani kérdéseinkre kapott válaszokból kiderül, az elmúlt hónapban nagy üzemben folytak a vízépítési munkálatok, ezen belül az árkok ásása, burkolása, valamint átereszek építése, elhelyezése zajlott, és a hídépítések is jó ütemben haladtak. A beruházás jelenleg 65 százalékos készültségben van, és az év végi határidőt tudja tartani a kivitelező.

HBN-ÉP

 

4-es elkerülő:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában