Helyi közélet

2009.01.06. 10:00

Már szórják az utakat

<p>A közterület-fenntartási üzletág 22 kisgépe és közel 65 fő kezdte meg január 5-én reggel 4.30-kor a téli munkák végzését.&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/35868/latyakban-kanyarod--k"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A hétfő reggeli és a délelőtti csúcsforgalomban az utak nagy része latyakos volt, az autósok azonban jól kezelték a helyzetet, és legtöbbször elővigyázatosan, lassan kanyarodtak, ahogy az a videón is látszik.

A debreceni sofőrök tehát ötösre vizsgáztak a Haon tesztjén óvatosságból.

Vasárnap este fél héttől hajnal egyig dolgozott a cívis városban hat kisteherautó tizenkét fővel, hogy főként a tömegközlekedési megállókat síktalanítsák.

A közterület-fenntartási üzletág 22 kisgépe és közel 65 fő kezdte meg január 5-én reggel 4.30-kor a téli munkák végzését Hajnali fél öttől pedig huszonöt kisgép és hatvanöt hómunkás segítette az utak hómentesítését.

Mivel a gyalogátkelőhelyek környéke, a bicikliutak és a járdák nehezen megközelíthetőek és síktalaníthatóak, ezért az utcaseprők ott tevékenykedtek leginkább- tudtuk meg Juhász Judittól, az AKSD Kft. pr- vezetőjétől.

„A január 4-ei 18:20-as kivonulás során az A, B, C, D ütemet végig szórtuk, a rendelet szerinti szóróanyaggal , só és homok 1:5 arányú keverékével. A folyamatos havazás azt eredményezte, hogy hajnal 4 órára körül-belül 3-4 cm hullott, - 6,5 Celsius fok mellett. Az alacsony hőmérséklet okán olvadásról nem beszélhetünk, így továbbra is fennállt a síkosság veszélye, ezért az A és B ütemen (tömegközlekedési- és fő gyűjtőutak) 4:15-kor újra kezdtük a szórást. Ezek az utak mostanra a - közlekedés megindulásával - hókásásak, latyakosak, több helyen már csak nedvesek, mivel a rendeletben meghatározott szóróanyag csak ennyire képes, de közlekedhetőek lettek. Társaságunk a délelőtt folyamán javaslatot tett az Önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya felé, tekintettel arra, hogy nem enyhül az idő, továbbra is mínusz fokok vannak az A és B ütem további szórását a lefagyás, feljegesedés elkerülése érdekében engedélyezzék, az engedélyt megkaptuk így gépjárműveink hétfőn délután 1 órakor ismét útnak indultak és az indokolt útszakaszokat újra szórták. Környezetvédelmi okok miatt a Nagyerdőn és a Főtéren folyami homokot használnak a csúszkálás megakadályozására.” -tájékoztatta a HaontJuhász Judit.

  • Kevesebb hely parkolásra a belvárosban
  • Vészvillogós autó a Rakovszky utcán, Debrecenben
  • Havazással terhelt évkezdet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában