Helyi közélet

2008.10.13. 10:02

Szeméthegyek Kölcsey lába előtt Debrecenben

<p>Debrecen - Hétvégén könnyed sétát tett a HAON szerkesztője&#160;Debrecen belvárosában. Megdöbbenve tapasztalta, hogy a Tanítóképző előtt lévő Kölcsey Ferenc szobrot szeméthegyek veszik körül. KÉPEK: <dia width="900" height="700" alt="Szemetes Kölcsey szobor 2008.10.13"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szemetes_K_lcsey_szobor/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szemetes Kölcsey szobor 2008.10.13" /></a></dia></p>

Kólás flakon, szotyis zacskó, csokipapír - a szeméthalomban ezeket az azonosítható tárgyakat lehetett felfedezni.

Viszonylag kicsi az esélye, hogy ezen élvezeti cikkekkel a megelevenedett szobor élt volna. Márpedig ha nem Kölcsey itta a kólát, és ette a szotyit meg a csokit, akkor ki hagyta ott?

Kinek volt messze a tíz méterre lévő szemetes? És hogyan takarítják Debrecen belvárosát, hogy a Kölcsey szobor két napig szeméttel van körülvéve? Hogyan becsülik meg cívishon polgárai a Himnusz szerzőjének emlékét?

Szomorú, hogy 2008 október 12-én Kölcsey Ferenc ezt látta Debrecenből és a debreceniekből:

NÉZZE MEG A KÉPSORT!

 


 


O.M.Zs

  • Debrecen szégyene: szex a Kartács utcán
  • Debrecen szégyene - tilosban parkolók
  • Pedofil pornó Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában