Helyi közélet

2008.09.22. 16:34

Népszerűek a külföldi orvosok

<p>Debrecen - A külföldi származású orvosok kiváló szakemberek, akiket a betegek is megszerettek és sokan ragaszkondak hozzájuk. Legtöbben Debrecenben szerezték diplomájukat. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/kulfoldi-orvosi-vegzettseg-elismerese-magyarorszagon/cn/haon-news-hbn_01-20080922-023506">Külföldi orvosi végzettség elismerése Magyarországon</A></p>

A külföldi származású orvosok kiváló szakemberek, akiket a betegek is megszerettek és sokan ragaszkondak hozzájuk – válaszolta a Napló érdeklődésére Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Gyula Kórház sajtóreferense.

Mint elmondta, a Kenézyben tíz külföldi – közülük hárman magyar állampolgárok – és négy erdélyi magyar orvos dolgozik, akik többségéről elmondható, hogy a debreceni egyetemen folytatott tanulmányaik során köttetett kapcsolataik miatt telepedtek le a cívisvárosban.
– A Berettyóújfalui Területi Kórházban három külföldi gyógyász főállásban, kettő mellékállásban tevékenykedik, és a határ közelsége miatt sok a romániából származó orvos is, akik a kedvező munkakörülmények miatt jöttek át hajdú-biharba – tudtuk meg Kiss Attilától, a kórház kommunikációs menedzserétől.
A DEOEC a humánpolitikai vezető távolléte miatt nem tudott lapunknak adatokkal szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában