Helyi közélet

2008.09.10. 18:57

Készen vannak a Habitat-lakások

<p>Hajdúböszörmény – A Habitat for Humanity, valamint a hajdúböszörményi önkormányzat közös programja keretében nyolc beköltözésre kész lakást adnak át a családoknak ünnepélyesen szeptember 12-én 15 órai kezdettel az Alföld utcában –számolt be róla Kiss Attila polgármester sajtótájékoztatón szerdán.</p>

Nyolc többgyermekes család jut lakáshoz, nem ingyen, hanem megfizethető áron, s azzal a feltétellel, hogy minimum ezerkétszáz munkaórát fektetnek az építkezésbe. Így is történt, emellett önkéntesek is érkeztek több százan külföldről, belföldről (például Szávay Ágnes), valamint a városi intézményektől, cégektől.

Mint azt Ficsor László jegyző kiemelte, köszönet illeti a város önkormányzatát, hiszen ingyen adta a telkeket, amelyeken pénteken átadhatják a teljes közművel rendelkező, összkomfortos, modern, könnyűszerkezetes, jól felszerelt lakásokat.

Ez az építkezés nem a legszegényebbeket érinti, nem is romaprogram, hanem az egyszerű, törekvő böszörményieknek segít, akik kedvezményes hitelezéssel (kb. havi 20 ezer forint a havi hiteltörlesztés), komoly munka során juthatnak lakáshoz – hallhattuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában