Helyi közélet

2008.09.17. 20:50

Izgalmas darabok, széles műfaji ölelés

<p>Debrecen – Sok izgalmas produkció, a legszélesebb műfaji skálán: a reneszánsz vásári vígjátéktól a mély költői kortárs műig – ekképp ajánlja Vidnyánszky Attila a Csokonai Színház következő évadát.<FONT color="#ff0000"></FONT><A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/uj-evad/cn/boon-news-fabiangy-20080917-045550"><FONT color="#ff0000">Az új évad</FONT></A></p>

Sok izgalmas produkció, a legszélesebb műfaji skálán: a reneszánsz vásári vígjátéktól a mély költői kortárs műig – ekképp ajánlja Vidnyánszky Attila a Csokonai Színház következő évadát.
A szeptember 19-én bemutatandó nyitó produkciót, a Bánk bánt az is különlegessé teszi, hogy – mint arra Failoni Donatella, az operatagozat főtitkára rámutatott – a közismert helyett (amely az 1939-es átdolgozás eredménye) rekonstruált változatban adják elő az operát.

A prózai bemutatók sorában világszínházi eseménynek számít Valere Novarina Képzeletbeli operettjének bemutatása (az előadás olvasópróbája az évadnyitó sajtótájékoztatóval egyidőben is zajlott).

Komoly megmérettetés lesz a társulat számára Medvegyev Fodrásznője, melyet a Vihar nyomán Európa-szerte sikert sikerre halmozó Viktor Rizsakov rendez, Liszt Krisztus-oratóriuma pedig semmi máshoz nem foghaó, egyedi zenei-színházi élmény lesz advent utolsó vasárnapján.

Az operettkedvelőknek Strauss-művet (Egy éj Velencében), a gyerekeknek és a fiataloknak pedig több darabot (Ágacska, A Csillagszemű; Talizmán, Don Quijote) is kínál az új bemutatók sorában a Csokonai Színház.

Az évad során mind a három színpadot igénybe veszik, sőt a remények szerint márciusban a félkész új színházban is munkálkodnak egy produkció erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában