Helyi közélet

2008.09.09. 14:00

Elhunyt Téglás polgármestere

<p>Téglás - A kedden elhalálozott téglási polgármester, Csobán József tevékenységét a települési, kistérségi, megyei és regionális fejlődési koncepció megvalósítása határozta meg. 1990-ben önkormányzati képviselő, majd alpolgármester lett.</p>

Nem tudta elfogadni a Hajdúhadházzal történt kényszerű összevonást, a település önállóvá válásának egyik kezdeményezője, motorja és megvalósítója volt: 1991 májusától Téglás önálló településsé vált.

Még abban az évben, júniusban polgármesterré választották - elsöprő sikerrel. Halálakor az 5. ciklusban dolgozó megbecsült vezető volt. 1996-ban érdemeit a Téglás Városért kitüntetéssel ismerte el a testület.

2004-ben megkapta a Köz Szolgálatáért ezüst fokozatú címet, 2006-ban a település díszpolgára lett. Idén, augusztus 18-án átvette a köztársasági elnök által adományozott Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet.

1996-ban jött létre az Észak-Hajdúsági Települések Szövetsége, amelynek megalakulása óta elnöke, aktív ügyvivője volt. Ugyanettől az évtől - a megyében egyedüli polgármesterként - a megyei területfejlesztési tanács döntés-előkészítő bizottságában dolgozott.

2002 és 2006 között a megyei közgyűlés tagja volt, az európaiság elkötelezett híveként munkálkodott. Folyamatosan építette a település nemzetközi kapcsolatait. Csobán József 1943 március 6-án született Tégláson. Nős, két fiú édesapja, 7 unoka nagyapja volt. Temetéséről a testület gondoskodik. A helyi választási bizottságnak 30 napja van arra, hogy időszaki választást írjon ki - 4 hónapon belüli időpontra.

  • Elhunyt Garamvölgyi Lajos
  • Elhunyt Komlóssy Imre
  • Elhunyt Kolonics György
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában