Helyi közélet

2008.09.24. 08:11

Busz-ügyben a DKV-nak „áll a zászló”?

<p>Debrecen - A Hajdú Volánnál 400 helyijáratos sofőr válik feleslegessé, ha a cég veszít a pályázaton. Őket legjobb esetben átveszi majd az új szolgáltató... <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/buszpalyazat-nyilt-level/cn/haon-news-hbn_01-20080923-084301">Nyílt levél!</A></p>

A beérkezett két pályázat közül a Hajdú Volán Zrt. pályázatát a közgyűlés érvénytelennek nyilvánítja, mert az nem felel meg a kiírásban foglaltaknak, ugyanakkor a Cívisbusz Konzorcium nevében pályázó DKV Zrt. érvényes pályázatát nyertesnek nyilvánítja.

Felkéri a polgármestert, hogy a nyertessel a közszolgáltatási szerződés tartalmáról egyeztessen és azt terjessze az október 2-i közgyűlés elé - ez a lényege annak a határozati javaslatnak, amit Szekeres Antal jegyző terjeszt a csütörtöki közgyűlés elé a Debrecen közigazgatási területén a helyi, autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítsára kiírt nyilvános pályázat kapcsán.
Amennyiben a határozati javaslatot a közgyűlés elfogadja, a Hajdú Volánnál mintegy 400 helyijáratos sofőr válik feleslegessé, akiket a legjobb esetben majd átvesz a DKV és az Inter-Tan-Ker alkotta konzorcium.

  • Debreceni buszközlekedés: Volánnal, vagy anélkül?
  • Napirenden a busztender
  • Az Inter Tan-Ker a DKV partnere(?)
  • Postaládánkból: A XXI. századi DKV Zrt és nagyhatalmú ellenõrei ...
  • Öten a debreceni busztenderen
  • Kisiklott a villamos Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában