Helyi közélet

2008.09.19. 14:13

Az egyházi közgyűjteményekért

<p>Debrecen - Nyílt levélben fordult több város – köztük Debrecen – Tourinform irodájának vezetője a Parlament Kulturális Bizottságához, azt kérve, hogy segítsék az egyházi közgyűjtemények fennmaradását.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/nyilt-level/cn/haon-news-hbn_01-20080919-012541"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Nyílt levél </B></A> [.pdf - 63 KB]</p>

A felhívás aktualitását az adja, hogy a 2009. évet a Magyar Turizmus Zrt. a kulturális turizmus éveként hirdette meg.

– A kultúra és az

idegenforgalom egymással kéz a kézben járnak. Amikor a turisták valahova ellátogatnak, az ott lévő múzeumokat is megnézik, e szokás mentén pedig igencsak felértékelődött az egyházi gyűjtemények szerepe – hangsúlyozta Halász János, a Kulturális Bizottság alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

– Ezek 2005-ben még 800 millió, idén már csak 325 millió forint költségvetési támogatást kaptak. Azt szeretnénk elérni, hogy a 3 évvel ezelőtti szintre emeljék fel a támogatásukat. Ha a szocialisták a Bizottságban nem hajlandók tárgyalni róla, a Fidesz akkor is foglalkozni fog ezzel a problémával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában