Helyi közélet

2008.06.23. 10:10

Víz: ne felejtsük el pótolni

<p>Debrecen – Szervezetünk számára a víz nélkülözhetetlen, és bár testünk az ételek metabolizmusával képes előállítására, mégis ez a mennyiség nem elegendő, így szükséges a folyadékbevitel.</p>

Abban az esetben, ha a rendelkezésre álló víz mennyisége vagy minősége nem megfelelő, egészségi problémák léphetnek fel.

Ez jelentős gondot okoz, ha az illetőnek például hasmenése van vagy kiszáradt. Komoly veszélyt jelent a szennyezett víz és a szegényes higiénia, valamint az ezzel kapcsolatos fertőzések, és ez különösen igaz a harmadik világbeli országokra – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Tudományos Életmódtanácsok című hírlevele.

Gyermekkorban a hasmenéses megbetegedésekre fokozottabban kell figyelni, és gondoskodni kell a megfelelő folyadékpótlásról.
Összességében kiemelendő, hogy a folyadékbevitelre – a mennyiségre és a minőségre – külön figyelmet kell szentelni a gyermekek esetében, ha nem kér a gyerek, akkor is kínáljuk neki a folyadékot, hiszen a játék közben egyszerűen elfelejthet inni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában