Helyi közélet

2008.06.17. 06:25

Vér, fekália, narkó a Görbe utcán

<p>Debrecen - Debreceni Háziipari Szövetkezet. Tudják, hol van? Nem? Internetes keresőbe beírva, rögtön az első találat pontosan meghatározza, hogy Debrecenben, a Görbe utca 2-4. szám alatt található. <DIA alt="Görbe utca 2008.06.17." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/G_rbe_utca_2008_06_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Görbe utca 2008.06.17." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Sőt, még telefonszám is tartozik hozzá. Tárcsázva a számot, egy női hang közli velünk, hogy az adott számon előfizető nem kapcsolható….
Ne is csodálkozzunk, mivel a néhány éve még üzemelő szövetkezet központi irodájában, mára csak hajléktalanokat, mocskot, és szétvert helyiségeket találunk. Az egykor igencsak pezsgő művészeti, és egyéb háziipari ágazatoknak otthont adó épület, és környéke siralmas állapotban van.

Iskola, óvoda, bölcsőde, panelházak ölelésében található a neve alapján, igencsak érdekes utcácska.

Igen, véleményem szerint csak utcácska, mivel nem lehet több a hossza, mint háromszáz méter.

A Honvéd utca felől haladva gyerekzsivaj közepette jutunk el az épülethez. Kivert ablakok, felfeszített rácsok, omladozó, graffitis falak, és messziről érezhető bűz az utca végén….

Az egykori központ megközelítése sem egyszerű, mivel a széttört üvegszilánkok komoly veszélyt jelentenek. Belépve, a bűz elűz, szlogen jut eszembe.

De ha már belavíroztam az szilánkok között, akkor csak bentebb megyek. Nos, lavírozni itt is kell, mivel hol emberi, hol állati fekáliát, hol véres zsebkendőket, vértócsákat, rossz szakadt ruhaneműket találunk szanaszét…
Van egy lépcső felfelé, de bevallom őszintén nem mertem felmenni. Tettem mindezt azért, mivel a szomszédos iskolában dolgozó hölgy elmondása szerint, fent „laknak” is, de oda nem ajánlatos felmenni.

Hajléktalanok, drogosok, és mindenféle rossz külsejű emberek vannak a felső szinteken. Járókelőkkel beszélgetve elmondják, este nem is nagyon tanácsos a környéken sétálni, mivel akkor van csak nagy „élet” a házban, és körülötte. A tűzoltók is sokszor vonulnak ki, mivel a pincében rendszeresen tüzet raknak a hajléktalanok.
Egy tavaly szeptemberi önkormányzati határozat értelmében az épület lebontása után közpark létesülne. Igencsak örülnének ennek a környéken lakók, diákok, szülők egyaránt…

cZZs

  • Debrecen szégyene - tilosban parkolók Tilosban parkolók 2008.06.14.  Tilosban parkolók Debrecenben 2008.05.27.  Tilos parkolás 2007.01.22.  Megállni tilos!  2006. 06. 20.
  • Debrecen szégyene: mocsok és bûz az aluljáróban Mocskos aluljáró Debrecenben 2008.05.27  Kifestették a Petõfi téri aluljárót Debrecenben 2008.05.24.
  • Debrecen szégyene: szex a Kartács utcán
  • Újabb szégyenfoltok Debrecenbõl Debrecen    szégyene 2008.05.19.
  • Debrecen: erõszakoskodott a nénivel
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában