Helyi közélet

2008.06.11. 18:32

Nem szabad leállítani az állami beruházásokat

<p>Debrecen – A nagy állami beruházások leállítása nem erős, hanem erőtlen Magyarországot eredményezne – jegyezte meg Csontos János szocialista országgyűlési képviselő szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.</p>

A politikus Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének azon kiszivárgott kijelentésére utalt, mely szerint le kell állítani Magyarországon a nagyberuházásokat. Mint Csontos János elmondta, az általa képviselt, egyébként is hátrányos helyzetű bihari, sárréti térséget ez még jobban visszavetné.

Megemlítette többek között az M4-es autópályát, melynek 2013-ig meg kellene épülnie, a Budapest-Debrecen vasútvonal fejlesztését, illetve a Bukarest-Budapest gyorsvasút megépítését, melyek mind érintenék Püspökladányt.

De ebbe a körbe tartozik a debreceni 2-es villamos, az új autóbuszpályaudvar és a megyeszékhely elkerülését biztosító körgyűrű is. A beruházások egyrészt munkahelyet teremtenének, másrészt tőkét is vonzanának a bihari térségbe – hívta fel a figyelmet a képviselő, Polgár példáját felidézve. Hozzátette még: az uniós forrásokat sem szabad veszni hagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában