Helyi közélet

2008.06.02. 15:18

Mi a véleménye az éjszakai alkoholárusítás tilalmáról?

<p>Debrecen - Megkérdeztük, hogy mi az emberek véleménye arról a július 1-jével bevezetésre kerülő önkormányzati rendeletről, mely többek között tiltja az alkohol árusítását a belvároson kívüli éjjel-nappali üzleteknek.</p>

Csak akkor van értelme, ha mindenkire egyformán vonatkozik a rendelet, mert ez így nem jó. Arról nem beszélve, hogy ha akarják, akkor úgyis megtalálják a kiskapukat, és élni fognak a kínálkozó lehetőségekkel.

Ha pedig, valaki inni akar, akkor azt megoldja vagy így, vagy úgy.
Tinkó Zoltán
nyugdíjas

Ha nincs más megoldás, akkor látnám csak értelmét ennek a rendeletnek, de akkor viszont vonatkozzon mindenkire. Egyébként szerintem pont a belváros a problémás, így ezzel csak azt érik el, hogy majd özönlik a sok fiatal a centrumba, és itt, valamint hazafelé menet fognak randalírozni és hangoskodni.
Gyenge Ákos
hallgató

Engem különösebben nem zavar ez a rendelet, mert nem érint. Mi a családdal csak ünnepekkor fogyasztunk alkoholt, akkor is csak mértékkel, de nem hiszem, hogy elérik vele a céljukat.

A legtöbb fiatal már korábban megveszi és elfogyasztja az italt, „csak” randalírozni kezdenek később, mikor hat az alkohol.
Tóth Károlyné
takarító

Nagyon örülök a kezdeményezésnek, mert az éjszakai randalírozások általában a mértéktelen alkoholfogyasztásból adódnak.

De az, hogy csak éjjel 10 után nem lehet vásárolni szeszesitalt, az nem fogja megoldani ezt a problémát. A rendelet maga pedig, nem fair, jobb lenne, ha mindenkire vonatkozna.
Forgó István
nyugdíjas

Ez nem oldja meg a problémákat, amiket ráadásul nemcsak az alkoholfogyasztás, hanem más tudatmódosítók, mint a drogok is okoznak.

Egyébként minden szabálynak van kibúvója, vagy ha nincs, egyszerűen nem tartják be, hiszen elméletileg 18 év alattiak alkoholt sem fogyaszthatnának.
Homoki Tamás
banki ügyintéző

Előzmények:

Július elsejétől nem lehet alkoholt árulni éjszaka

Nem árusíthatnak alkoholt július 1-jétől az éjszaka is nyitva tartó üzletek Debrecenben este 10 órától reggel 6-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában