Helyi közélet

2008.06.09. 12:42

Gadus szerint koalíció biztosan nem lesz

<p>Debrecen – Az elnökválasztáskor a küldöttek számára szerintem nem volt szempont, hogy mi legyen a koalícióval, mert egészen biztos, hogy nincs visszamenetel – mondta Gadus István.</p>

Úgy vélekedett, hogy akár Kóka János, akár Fodor Gábor a Szabad Demokraták Szövetsége elnöke, ez nem következhet be. Többet között azért sem, mert az a liberális párt halálával lenne egyenlő – fogalmazott az SZDSZ megyei elnöke.
Hajdú-Biharból 39 küldött volt jelen szombaton a küldöttgyűlésen, amelyen hajszálnyi előnnyel – két szavazattal – Fodor Gábort választották a párt elnökének.

– Az előző, a tavaly tavaszi elnökválasztáskor a Szabad Demokraták Szövetsége Hajdú-Bihar megyei szervezete Kóka Jánost támogatta. Kitartottak mellette most is? – kérdeztük Gadus Istvánt.
– A többség már Fodor Gáborra voksolt – hangzott a válasz.
Érdeklődésünkre, hogy a változás mivel magyarázható, Gadus azt mondta: valószínűleg azzal a helyzettel, amibe az SZDSZ az utóbbi hónapokban került. Mostanra többen gondolták úgy, hogy váltani kell.
Tudakoltuk azt is, mit tart lényegi különbségnek Kóka és Fodor Gábor

programjában, de Gadus István szerint fölösleges erről hosszan beszélni, mivel a különbségek „nüansznyiak”.
– Az biztos, hogy a koalícióba nincs visszalépés. Ha mégis, az egyenlő lenne a párt teljes hitelvesztésével, azaz, a halálával – mondta. – Miért olyan biztos abban, hogy Fodor Gábor nem viszi vissza az SZDSZ-t a koalícióba? – faggattuk még, mire azt felelte: 84 százalék szavazott a kilépés mellett. Ez egyértelmű állásfoglalás, s mindenki tisztában van a döntés súlyával.

  • Fodor Gábor lett az SZDSZ elnöke
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában