Helyi közélet

2008.05.09. 15:01

217-el mérték be a rendőrök

<p>A rendőrség csak az elmúlt múlt 7 nap során 1310 (!) gyorshajtót fotózott le. Hétnek már bizonyosan 130 ezer (!!) forint bírságot kell kifizetnie, mert 61–75 kilométeres sebességgel haladt a 30-as tábla ellenére.</p>

A KRESZ-szabályok drákói szigorítása miatt felülvizsgálja a sebességkorlátozásokat a következő egy hónap során a Magyar Közút Kht. a kezelésében lévő hajdú–bihari, mintegy 500 kilométernyi főútvonalon – tudta meg a Napló.

A debreceni önkormányzatnál hasoló választ kaptunk érdeklődésünkre. Ők az idén szeretnének végezni a feladattal, s a lakók igényét is figyelembe vennék. A rendőrség csak az elmúlt múlt 7 nap során 1310 (!) gyorshajtót fotózott le. Hétnek már bizonyosan 130 ezer (!!) forint bírságot kell kifizetnie, mert 61–75 kilométeres sebességgel haladt a 30-as tábla ellenére.

Egy autóst 217-el „vadásztak le” az autópályán, ami legalább 150 ezer forintos büntetést jelent. Lakott területen belül 102 volt a „csúcs” (50-es táblánál ez 130 ezres mínusz).

Ezentúl az önkormányzatok és a közútkezelők is üzemeltethetnek traffipaxot. Az általunk kérdezettek még nem tettek konkrét lépéseket az ügyben. Persze, ami késik, nem múlik…

Büntetések

Öt esetben azért készült felvétel, mert a vasúti átjárón áthaladás szabályait szegték meg a járművezetők, 27-szer tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt, 6-szor megállás és várakozás szabályainak megsértése, 13 alkalommal pedig behajtás és kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt büntetttek – közölte pénteken Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője..
A megyénkben közigazgatási bírsággal sújtott közlekedők ellen első fokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság jár el. Határozata ellen másodfokon jogorvoslati lehetősséggel lehet élni az Országos Rendőr-főkapitányság felé. Hajdú-Biharban jelenleg 5 traffipax üzemel.

RaL

Traffipax elleni garantált védelem!
Tudta Ön, hogy legálisan védekezhet a lézeres és radaros sebességmérők ellen? A radar detektorok jelzik, a lézerblokkolók megakadályozzák a sebességmérést. Keresse honlapunkon: www.navibolt.hu  Link: http://www.mp4bolt.hu/index.php?cPath=48_50  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában