Helyi közélet

2008.04.15. 13:23

Tájékoztató tábla termelőknek

<p>Bocskaikert - A bocskaikerti kertbarátkör még tavaly elhatározta hogy a helyi gazdaboltban létesít egy olyan táblát amelynek segítségével naprakészen tájákoztatják a kistermelőket.</p>

A bocskaikerti kertbarátkör még tavaly elhatározta hogy a helyi gazdaboltban létesít egy olyan táblát amelynek segítségével naprakészen tájákoztatják a kistermelőket és természetesen a kertbarátkör tagjait a várható növényi betegségekről és az ellenük való védekezésről.

A javaslathoz partnerként sikerült megnyerni Bélteki Gábor szakmérnököt. Április 7-én meg is jelent az első előrejelzés az általa biztosított táblán. A bolt vállalta, hogy a legkíméletesebb vegyszerek használatát javasolja.
A bocskaikerti kertbarátok a kezdeményezéstől azt remélik, hogy egy rövid időszak után megszűnik a vegyszerek spontán használata, vagy a méreggel felelőtlenül permetező szomszéd kritikátlan követése és ezzel saját maguk és környezetük veszélyeztetése.

A módszer eligazodást nyújt abban is, hogy az Európai Unió által gyakran betiltott és forgalomból kivont vegyszerek listáját követni lehessen, hiszen a tiltott vegyszerrel fertőzött élelmiszert nem csak kivonják a forgalomból, hanem a termelőt milliós bírsággal is sújthatják, sőt az egész export szállítmányt is visszaküldhetik vagy a termelő költségén megsemmisítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában