Helyi közélet

2008.04.21. 12:38

Kevesebb fájdalom és vérveszteség

<p>Debrecen – Egészen kicsi, 5-6 centiméteres metszésből kerül be a csípőprotézis a helyére, kevesebb vérveszteséget és sebfájdalmat okozva – a minimálisan invázív műtéti technikák egyre inkább tért hódítanak a sebészetben. <dia width="900" height="700" alt="Műtét 2008.04.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/M__369_t_t_2008_04_21_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Műtét 2008.04.21." /></a></dia><br /> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/csipoprotezis-kenezy.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Kenézy-kórház központi műtőjében Fekete Károly debreceni és Bellyei Árpád pécsi professzorok közösen végeztek ilyen műtétet hétfőn.
Debrecenben az egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának Ortopédiai Klinikáján folytattak már ilyen operációt néhány alkalommal, ezúttal a Kenézy Traumatológiai Osztályán, a Centrum Traumatológiai és Kézsebészeti Tanszékén került sor erre a beavatkozásra.
E módszer eredményeként a pácienseket gyorsabban hazaengedhetik a kórházból.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezt a protézisbeültetési formát nem lehet minden beteg esetében alkalmazni – a módszerről az operáló sebész dönthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában