Helyi közélet

2008.04.07. 18:41

Katti Zoób divatbemutató a Kölcseyben

<p>Debrecen – Annyira megragadott a Kölcsey Központ épületének szépsége, hogy nemcsak a 2008-as nyári kollekciót, hanem az idei téli néhány darabját is elhozom vasárnapra – mondta meghatottan Zoób Katti, világhírű divattervező. <dia width="900" height="700" alt="Katti Zoób divatbemutatója Debrecenben 2008.04.13."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Katti_Zo_b_divatbemutat_ja_Debrecenben_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Katti Zoób divatbemutatója Debrecenben 2008.04.13." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-katti-zoob-divatbemutato_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Zoob-Kati-debrecen.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A központba lépve ugyanis a kollekciót meghatározó fésűkagyló mintával találta magát szemben. A 2008-as nyári divatbemutató darabjait korábban már Budapesten és a híres londoni divathéten is bemutatták, elsöprő sikerrel.

- A divat az, ami megy az utcán; ami ad és nem elvesz; ami összeköt és nem kirekeszt - mondta a tervezőnő, a hétfői sajtótájékoztatón. A vasárnap bemutatásra kerülő kollekcióban az egyszerű strandruhától a nagyestélyiig minden megtalálható.

- Sokszínű, mint a hétköznapok, hiszen minden nap más és más - indokolta a külföldön csak Katti Zoób-ként ismert divatdiktátor. Ezeket a ruhákat leginkább a tavalyi nyaralás ihlette, tudtuk meg Zoób Kattitól, aki beavatott abba is, hogy a fésűkagyló minta is ennek köszönhető, de természetesen nem hiányozhatnak a kreációkról a már ismert és megszokott motívumok sem, mint a divatház logója a Zoób-kocka, az art deco rózsa, az ördög és az angyal sem.

– A kollekció mindig arról szól, amit élek, amit megélek – mondta, miközben az egyik ruhakölteményhez lépett. Egy fényes, és mégsem nehéz anyagú darabot hozott magával a vasárnapi bemutató darabjai közül. Bemutatta rajta a több helyen is visszaköszönő fésűkagyló mintát, mely inkább a szabásban van jelen.

Jelentősége abban van, hogy kiemeli a női szépséget, hiszen nemcsak a derekat karcsúsítja, hanem a melleket is hangsúlyosabbá teszi, de nem kihívóvá. A kuriózum ennél a darabnál pedig nem más, mint az anyag.

A látszólag nehéz fémes kelme akkor mutatja meg titkát, mikor a szoknyát fellebbentve a fonákját vesszük szemügyre. Nem más, mint a nagyanyáink által is oly kedvelt lenvászon, melyre egy különleges technikával vitték fel a fémes felső réteget.

Így az anyag jól viselhetősége, és szellőzöttsége garantált, és mégis különleges, és varázslatos, egy másik világba csábít. – Ruháim titka a rafináltság.

Háromféle logikával készülnek az egyes darabok. Vannak amelyekhez egyszerű anyagot, de bonyolult szabásvonalat, különleges megoldásokat használunk, a második lehetőség, hogy hangsúlyos anyagokat, nagy mintákat használunk viszonylag egyszerű szabású ruháknál, és végül az a legcsodálatosabb, mikor mindez egy ruhában egyesül, tehát rafinált játékos szabás és gazdag különleges textil.

De nemcsak a 2008-as nyári kollekciót láthatják azok, akik vasárnap este eljönnek a divatbemutatóra a Kölcseybe. Megismerkedhetnek a Zsolnay Porcelánmanufaktúrával közösen készített 70 variációs ékszerkollekcióval is, melynek születésére így emlékezett vissza a tervező: a Zsolnay gyár szeretett volna valami „apróságot” gyártani, mellyel bárki meglepheti szeretteit, „szerencsétlenségükre” engem kerestek meg, így született meg a ma már a világhírű londoni Harrods áruházban is kapható kollekció.

Ezekben a különleges technikával készült ékszerekben is visszaköszön a tervezőre oly jellemző forma- és mintavilág, melyet egy közösen készített embléma fémjelez, s melynek éppen a különleges elkészítése szavatolja, hogy nincs két egyforma darabja. Bár nem átlagos nőknek tervezi egyedi ruháit, és a Zsolnay ékszereit, azért néhány tanáccsal nekik is szolgált.

– Életigenlés és érzékiség, ez a két legfontosabb tulajdonság kell, hogy vezérelje a nőket. Én irányvonalat mutatok kollekcióimmal, és ötleteket adok, amiket csak le kell fordítani a hétköznapokra.

Idén a nagy minták, a retro hangulat uralja majd a fényes pasztell árnyalatokban pompázó ruhákat, melyek a korall pirostól a fűzöldig a nyár minden meghatározó színében tündökölnek majd – ecsetelte Zoób Katti, a hétfői sajtótájékoztatón.

Természetesen nem maradhat ki a Zoób divatházra jellemző fekete szín sem, mely a tervező által viselt ruháknak is az alapszíne, hiszen soha nem megy ki a divatból. Pont ez a márka lényege, hogy nem egy szezonra, nem rövid időre készülnek a darabok, hanem azért, hogy az időtálló szépséget példázza, értéket teremtsen és őrizzen meg.

– Azt szeretném, ha a ruháinkat, amit a nők megvásárolnak, nemcsak rövid ideig szerepelnének az életükben. Hordják még a lányaik is, mert minőség, és mert egyedi; és mikor már csak kicsi darab marad belőlük, akkor az unoka érezze úgy, hogy nem szabad kidobni, és inkább varr belőle egy kispárnát – fogalmazta meg céljait, álmait egy 15 év alatt világmárkává terebélyesedett cég megalkotója, megálmodója: Zoób Katti.

- Fabók Ágnes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában