Helyi közélet

2008.04.22. 20:35

Internet, könyvek, kiállítások Hajdúsámsonban

<p>Hajdúsámson - A régi, már funkcióját vesztett moziépület teljes felújításával, belső átalakításával a városi könyvtárnak és a helytörténeti múzeumnak otthont adó modern kultúrpalotát varázsolt a település központjába a hajdúsámsoni önkormányzat</p>

Az épület átalakítás 146,7 millió forintba került, ebből a Regionális Operatív Program keretében 131,7 millió forintot biztosított a Nemzeti Fejlesztési Tanács, a Belügyminisztérium önerő alapjától 10,2 millió forint érkezett, a település önrésze 4,7 millió forint volt.
- A már korábban életveszélyessé vált könyvtár épület kiváltására, valamint egy magánszemély országos hírű kályhagyűjteménye egy részének elhelyezésére, továbbá az időszakos kiállítások helyszínéül szolgáló épületnek tökéletesen megfelel a volt mozi épület - tájékoztat Fábián Gábor, projektmenedzser. - A könyvtárban kialakítottunk egy internet-szolgáltató termet, ahová a fiatalok előszeretettel járnak be tanítás után. Ezzel együtt a könyvtár is nagyobb helyet kapott, több könyv kerülhetett a polcokra. Az épülettel együtt a környezet is új formát kapott. Felújítottuk a zöldfelületeket, parkosítottunk.

Lesz folytatás

A funkcióbővítő városrehabilitációs program keretében mintegy félmilliárd forint elnyerésére pályáz a város önkormányzata. Tehát folytatódnak a Regionális Operatív Program keretében zajló fejlesztés. Egyebek mellett közösségi házat szeretnének építeni, öltözőket a sportpályára, új helyre kerülhet a rendőrség, valamint a piacon felszámolnák a közegészségügyi hiányosságokat - tudtuk meg Fábián Gyulától, a polgármesteri hivatal szakemberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában