Helyi közélet

2008.04.28. 06:10

Fóliások: hát ez bizony őrület!

<p>Megyénkben több száz családot érinthet hátrányosan az a januárban életbe lépett rendelet, amely szerint az állandó fóliasátor is ingatlannak számít, ezért ugyanolyan engedélyeztetési eljárás vonatkozik rá, mint a kőházakra.</p>

Pontosabban bizonyos méret fölött a fóliasátrat be kell jelenteni, ám ha az valamely feltételnek nem felel meg, akkor tervezővel építészeti rajzot kell készíttetni, ahhoz tulajdoni lapot, térképmásolatot és szakhatósági engedélyeket csatolni. Mivel ez utóbbiak illetékkötelesek, az eljárás költsége 150-200 ezer forint is lehet.

Az intézkedés hírére szinte egymásnak adják a kilincset a gazdálkodók a hivatalokban, ahol azonban egyelőre semmi biztosat nem tudnak mondani nekik. A Napló értesülései szerint nem biztos, hogy a rendelet megéri a nyarat, komoly szakmai és politikai erők fogtak össze ugyanis annak érdekében, hogy megakadályozzák az újabb adminisztratív és egyben anyagi teher bevezetését.

  • Mint disznó a jégen - jegyzet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában