Helyi közélet

2008.04.15. 15:17

Cseh szívvel-lélekkel a cívisvárosban

<p>Debrecen – A cseh kultúráról szól április néhány napja Debrecenben: április 7–20-ig képzőművészeti kiállítás, 17-én egy zenés program és könyvvásár, 17–19-én pedig a cseh filmvilág régi és új darabjai várják az érdeklődőket.</p>

A Kölcsey Központ kiállítótermében Boris Jirku képzőművész – festő, szobrász, illusztrátor – munkái tekinthetők meg, az alkotó első magyarországi bemutatkozásaként; a tárlatot hivatalosan április 17-én, 18 órakor nyitja meg Jaromír Plísek, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete. Ugyanaznap 17 és 20 óra között magyar fordításban megjelent cseh könyvek kiállítását és vásárát rendezik meg a Kölcseyben, 21 órától pedig Miriam Rodriguez Brüllová és Anna Slezáková gitárkettősének latin estjén vehet részt a közönség a szemközti Unplugged Clubban. Az Apolló moziban 17-e és 19-e között több cseh darab – a Szigorúan ellenőrzött vonatok, a Tűz van, babám!, a Százszorszépek, a Sutkai bajnokok és a Valami boldogság – várja a mozi szerelmeseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában