Helyi közélet

2008.03.06. 14:26

Szigorítanák a segélyezést a hajdú-bihari polgármesterek

<p>Hajdúdorog - A rendszeres szociális segély jogosultságának szigorítását szorgalmazza Csige Tamás Hajdúdorog, és Éles András Hajdúnánás polgármestere abban a levélben, amelyet csütörtökön adtak át a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek.</p>

A rendszeres szociális segély jogosultságának szigorítását szorgalmazza Csige Tamás  Hajdúdorog, és Éles András  Hajdúnánás polgármestere abban a levélben, amelyet csütörtökön adtak át a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a Parlamentben.

Csige Tamás lapunknak elmondta: azt szeretnék elérni, hogy megszűnjön a segélyekből fenntartott életforma. - Már lassan ott tartunk, hogy nem éri meg elmenni dolgozni, mivel a minimálbér majdnem megegyezik a segély összegével - tudatta. Éles András szerint a cél az, hogy a hosszú ideje nem dolgozókat visszavezessék a munka világába. Tudatta, a miniszterelnök nyitott volt a javaslatra.

A jogosultságot munkavégzéshez kötnék a városvezetők. A foglalkoztatást akár önkormányzatok és vállalkozók is leigazolnák.

Még a héten eljuttatják

Az egészségügyi helyzet javítását is szolgálja a rendszer, mivel éves ellenőrzéseket vonz magával. A polgármesterek a javaslataikat még a héten az ország összes település vezetőjéhez eljuttatják.

Mint elmondták, további 40 polgármester is támogatja az elképzelést. A két hajdúváros polgármestere szerint a rendszeres munka segítene az állástalanoknak, hogy később könnyebben visszatérhessenek a munka világába.

A szabályozás átalakításáról várhatóan a jövő héten folytatódik az egyeztetés.

  • Úgy éljek meg, ahogy akarok
  • Szociális segély, vagy minimálbér?
  • Ezek is érdekelhetik