Helyi közélet

2008.03.20. 06:49

Már felújítás közben összefirkálták

<p>Debrecen - Már félig „becsomagolták” a házat, az egyik tűzfalnak a festése is kész. A tulajdonosk felhábordva tapasztalták, hogy 2008. március 16-ra virradóra a harmadik emelet magasságában már graffity éktelenkedik a frissen festett falon.</p>

A Sinai Miklós utca 17-21. sz. társasház lakói pályáztak a panelprogramon és nyertek. A munkálatok idén februárban az ablakok cseréjével megkezdődtek. Rögtön utána állványoztak, hogy a szigetelést elkészítsék. Már félig „becsomagolták” a házat, az egyik tűzfalnak a festése is kész. A tulajdonosk felhábordva tapasztalták, hogy 2008. március 16-ra virradóra a harmadik emelet magasságában már graffity éktelenkedik a frissen festett falon. Valakik felmásztak az állványra és elrondították a falat.
Még csak félig van kész a szigetelés, még javában dolgoznak a munkások. Az állványokat nem vihetik minden nap munkavégzés után haza a dolgozók. Sajnos, ide jutott a világ. Vannak, akiknek semmi sem számít. Mi lenne ilyen esetben
a megoldás? Senki sem tudja, csak találgatnak. Mindent bekamerázni? Akkor jön az ombudsman és letiltja azzal, hogy személyiségi jogokat sért a megfigyelés.

De kérdem én, akiket megkárosítanak, azoknak az embereknek nincsenek személyiségi jogaik? Csak a bűnt elkövetőknek, a kárt okozóknak? A károsultaknak nincs joguk megvédeni a
saját értéküket? (Ez a program majdnem 100 millió Ft.)
Mindenki tudja, hogy mára divat lett másokat bántalmazni, másoknak kárt okozni. Nincs semmilyen eszköz arra, hogy a károkozók kilétét felderítsék. Ha sikerül, nincs megfelelő büntetés.

Ma ott tartunk, hogy nagyon sok mindent el lehet követni büntetlenül. Hála a rendszerváltásnak és a vele együtt tévesen félreértelmezett liberális politikának.
A rendőrök legfontosabb feladata az autósok büntetése, mintha más probléma nem is létezne ebben az országban. Már nincs a rendőrség dolgozóinak tekintélye sem.
Tisztel politikusaink, akik az országot vezetik elgondolkodhatnának azon, hogy mely törvényeken kellene sürgősen változtatni.

Aki bűnt követ el, az bűnhődjön! Meddig lehet még ezt a liberális helyzetet fenntartani, melyben a bűn nem nyeri el méltó büntetését? Először is nagyobb lehetőséget kell biztosítani a rendőrségnek az ilyenfajta ügyek felderítéséhez is.

Súlyos büntetést kiszabni és főleg gyorsított eljárásban, hátha a többi kissé észhez térne. Látnia kell a többinek, hogy nem úszhatja meg a károkozást büntetlenül, vagy csupán egy ejnye-bejnyével.
Addig azonban, marad ez az áldatlan állapot. Míg tehetetlen mindenki a különböző kezet megkötő, tiltó rendeletek miatt, nem lehet számítani semmi jóra.

Nemhogy javulásra. Itt már nem lehet toleránsnak lenni, ki kell szabni a kemény büntetést és meg kell téríttetni az okozott kárt. Míg ezt nem veszik komolyan, és nem teszik meg, addig marad ez a teljesen elkeserítő
állapot.
Hudákné Lakatos Margit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában