Helyi közélet

2008.03.18. 06:09

Idős nőkre támadtak Kabán

<p>Kaba - Két egyedül élő idős nőre tört rá két férfi februárban Kabán; a tetteseket elfogták, egyikük azóta is előzetes letartóztatásban van.</p>

Két egyedül élő idős nőre tört rá két férfi februárban Kabán; a tetteseket elfogták, egyikük azóta is előzetes letartóztatásban van.

– A rács mögé került 18 éves fiatalember ékszert és pénzt követelt társával február 27-én éjjel, amikor rátámadtak egy 68 éves asszonyra – tájékoztatott Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az őrnagy beszámolója szerint az elkövetők a bejárati ajtó befeszítésével jutottak be, s késsel fenyegették a rémült nőt.

 A követelésük végül teljesült. Még azon az estén egy másik házba is bejutottak, ahol egy 78 éves asszonyt akartak kifosztani. Ő azonban ellenállt, s a páros hiába kutatatta át a lakást, semmit sem talált.

Ezt megelőzően betörtek egy lakásba, ahonnan műszaki cikkeket és ékszereket vittek el. A két férfit rablás, annak kísérlete, és lopás megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A letartóztatott fiatalember egyébként február 12-én szökött meg az Aszódi Fiúnevelő Intézetből, ahol egy éves – lopás miatt kiszabott – büntetését töltötte.

  • Csoportos rablás a Petőfi téren
  • Hajnali rablás a kaszinóban
  • Bicskanyitogató rablás
  • Rablás majd háromnaponként Hajdú-Biharban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában