Helyi közélet

2008.03.02. 11:01

Elfogták a csapókerti rablót

<p>Rács mögé került az a férfi, aki két kisboltot is kirabolt idén február 18-20 között Debrecenben a Csapókertben - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Debreceni Rendőrkapitányságtól.</p>

Február 18-án 13.05 óra körüli időben a Diószegi úton található kis élelmiszerboltba ment be ismeretlen tettes, s késsel fenyegetve meg a 35 éves eladó nőt, a kasszában lévő pénzt követelte. 38.000 Ft-ot szerezve sikerült távoznia.

Két nappal később koraeste a Keresztesi utcán található kisboltba ment be ismeretlen tettes, aki késsel fenyegetve meg a 32 éves eladónőt, a napi bevételt követelte. Mivel az eladó ennek nem kívánt eleget tenni, a késsel hadonászva a kezénél megvágta, mire megijedve az erőszaktól a nő átadta részére a kasszában lévő 37.000 Ft-ot. A férfi magához vette az eladó mobilját, valamint 2 üveg italt és a pénzzel együtt távozott. Mindkét ügyben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt a bejelentést követően forrónyomon indult meg az ismeretlen elkövető(k) felkutatása. A beszerzett információk, adatgyűjtések során hamar megállapítást nyert, hogy a két cselekmény elkövetője ugyanaz a személy, aki az elkövetések közötti időszakban egy harmadik üzletet is ki akart rabolni, de mivel ott az eladó nem volt egyedül, elállt tőle.

A rendőrség látókörébe került egy a rablások helyszíne közelében lakó férfi, akire ráillet a szemtanúktól, sértettektől kapott személyleírás. A Bűnügyi Osztály, Életvédelmi Alosztályának nyomozói megszervezték a férfi elfogását, akit végül a lakásáról állítottak elő. A férfi a kapitányságon részletes beismerő vallomást tett.

A 33 éves - korábban súlyos testi sértés miatt már büntetett - férfi elmondta, hogy azért rabolt, mert munkahelye nincs, a rablással szerzett pénzből kívánta fedezni gyermeke ellátását. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában