Helyi közélet

2008.03.10. 16:19

Asszonyokhoz tört be egy püspökladányi férfi

<p>Püspökladány - Társával együtt egyedülálló asszonyokhoz tört be, ékszert és pénzt követelt az a 18 éves püspökladányi fiatalember, akit a Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett.</p>

A püspökladányi rabló társa szabadlábon védekezhet. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi, 2008. február 27-én éjszaka lakásában rátámadt egy 68 éves asszonyra. A bejárati ajtót befeszítették, majd a házban egyedül élő, megrémült nőt késsel megfenyegették, arra kényszeríttették, hogy adja át ékszereit.

Az ékszerek átvétele után a lakásból készpénzt is magukkal vittek, az akkor még ismeretlen tettesek. A sértett sérülések nélkül úszta meg a támadást. Ugyanezen a napon este, szintén kabai lakásában megfenyegettek egy 78 éves asszonyt, hogy adja át értékeit.

A nő ennek nem tett eleget, mire a támadók átkutatták a lakást, de nem találtak semmit. Ezt megelőzően késő délután Kabán betörtek egy lakásba, ahonnan műszaki cikkeket és ékszereket vittek el.

A nyomozás során a szálak két kabai férfihez vezettek, akiket rablás, rablás bűntett kísérlete, lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított 2008. február 12-én szökött meg az Aszódi Fiúnevelő Intézetből, ahol 1 éves büntetését töltötte lopás bűncselekmény miatt.

  • Rablótámadás Debrecenben a Bolyai utcán
  • Verekedés a debreceni menekülttáborban
  • Rablótámadás Debrecenben a Kálvin téren
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában