Helyi közélet

2008.02.29. 09:46

Főbérlő nélkül maradt a Byblos étterem Debrecenben

<p>Debrecen – Májusra kell átadni a felújított Unió áruházat, melynek földszintjén egy 420 négyzetméteres éttermet terveznek kialakítani, többek között a Byblos helyén.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-byblos%20DI_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Bár az üzemeltetést felajánlották az ismert ételbár tulajdonosának is, de ő úgy nyilatkozott, hogy a négyzetméterenkénti 27 eurós árat nem tudja megfizetni.

Nem gondoltam volna, hogy van miért aggódnom; december 31-ig érvényes a bérleti szerződésem a Palettával – mondta Josef Albert, aki már 6 éve üzemelteti a mediterrán ételbárt az Unió Áruház földszintjén, most mégis felszólítást kapott: költözzön.

Levélben közölték; ürítse ki az üzletet március 7-ig. Ügyvédhez fordult, hiszen a szerződés szerint csak közös megegyezéssel mondhatják fel a bérletet.
Megállapodás nem született.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a felszólítást követő napon a Paletta eladta Uniós üzleteit a Hélinvest kft-nek.

Miért kellett volna az adás-vételről értesítenem a Byblost, majd az új tulajdonos megteszi – mondta a Paletta ügyvezetője Ludman Józsefné.
Csakhogy a még élő bérleti szerződés, így az egyik fél részéről tárgytalanná vált.
Amúgy sincs semmi köze a felszólításhoz és a kiköltözéshez, az eladásnak.

Az üzletet fel kell újítani, mert a tavaly szeptemberi tűz megrongálta a vezetékeket, ezt akkor is meg kellene tenni, ha nem adtuk volna el – magyarázta Ludmanné.
A Byblos tulajdonosa bár furcsállta, hogy mindez a tűzeset után fél évvel jutott a tulajdonos eszébe, de azt mondta, akár a felújítást is vállalná, csak hogy maradhasson.

Kotosmann Zoltán a Hélinvest kft. tulajdonosa viszont azt mondta, ő úgy vette át az üzletet a Palettától, hogy már felmondtak a korábbi bérlőnek.
Nekünk nincs semmilyen bérleti szerződésünk a Byblossal – közölte.
- F. Á. -

  • Tűz az Unió Áruházban
  • Felújítják az Unió Áruházat
  • Megváltozhat az Unió neve!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában