Helyi közélet

2007.12.06. 13:38

Életpillanatok képekben - vándorkiállítás

<p>Berettyóújfalu - Az adventtől adventig tartó vándorkiállításon többek között szerepelnek szimbolikus értelmű, illetve portréfotók is. Az utóbbiak élethűen ábrázolják a lefotózott személy hangulatát, életét.</p>

Egy kép sokkal élvezetesebb, ha nincs címe, ugyanis a cím beszűkíti a műalkotó és a néző fantáziáját - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bakó Endre irodalomtörténész Kocsis Csaba fotókiállítását.

- Kocsis Csabának - folytatta - hallatlan érzékenysége van a népművészethez. Emellett szimbolikus látásmóddal is rendelkezik - tette hozzá Bakó Endre.

A sárréti települések életét bemutató pillanatképek időközben már kaptak címet. Az adventtől adventig tartó vándorkiállításon többek között szerepelnek szimbolikus értelmű, illetve portréfotók is.

Az utóbbiak élethűen ábrázolják a lefotózott személy hangulatát, életét. A tárlat megnyitóján a vendégeket Bíró Gyula író köszöntötte. Közreműködött a Hagyományőrző Népdalkör, Kalmár Dezsőné és Körvélyesi Zsolt.

- Zagyva Nikolett -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában