Helyi közélet

2007.12.10. 16:31

Életpillanatok képekben, több településen is

<p>Berettyóújfalu - Megyénk több településén is szerepelnek majd a kiállítás fotói. A kiállítás megnyitóján a Hajdú-Bihari Napló is jelen volt. A képek január 6-ig láthatóak Berettyóújfaluban.</p>

Egy kép sokkal élvezetesebb, ha nincs címe, ugyanis a cím beszűkíti a műalkotó és a néző fantáziáját - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bakó Endre irodalomtörténész Kocsis Csabafotókiállítását, november 5-én.

A tárlat megnyitóján a vendégeket Bíró Gyula író köszöntötte. Közreműködött a berettyóújfalui Hagyományőrző Népdalkör és Kalmár Dezsőné.

Kocsis Csabának hallatlan érzékenysége van a népművészethez. Emellett szimbolikus látásmóddal is rendelkezik - dícsérte az alkotót Bakó Endre. Valóban visszaköszöntenek ránk az

irodalomtörténész szavai, ha megnézzük a tárlat szimbolikus értelmű, illetve portréfotóit.

Az utóbbiak "élethűen" ábrázolják a lefotózott személy hangulatát, életét. A tárlat ötletadója Gárdonyi Géza: Az én falum című alkotása volt. A bihari, sárréti települések életét bemutató pillanatképek időközben már kaptak címet. Sőt, a képeket a Hajdú-Bihari Napló jóvoltából be is kereteztették. Ugyanis Az én falum című fotókiállítás létrejötte nagyban köszönhető a Naplónak.

Ebből is - valóban - látható, a Napló a hétköznapok mellett a kultúrában is jelen akar lenni.

Több helyszínen

Az adventtől adventig tartó vándorkiállítás képei január 6-ig szerepelnek Berettyóújfaluban, a Bella Costa étteremben. Ezt követően január 14-től 30-ig Földesen állítják ki a képeket. Majd a tárlat fotói láthatóak lesznek még Mikepércsen, Zsákán, Bihartordán, Csökmőn, Nagyrábén, Gáborjánban, Nyíracsádon és Nádudvaron is.


Zagyva Nikolett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában