Helyi közélet

2007.12.04. 10:16

Dán mese, magyar bábokkal, japán nyelven

<p>Debrecen – Visszaérkezett Japánból a Vojtina Bábszínház. A debreceni társulat november 24-én a harmincadik tojamai gyerekszínházi fesztiválon vett részt, ahol A császár új ruhája című Andersen-mesét adták elő, japánul. <dia width="850" height="630" alt="Dán mese, magyar bábokkal, japán nyelven 2007.12.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/D_n_mese__magyar_b_bokkal__jap_n_nyelven_20/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Dán mese, magyar bábokkal, japán nyelven 2007.12.04." /></a></dia></p>

Az előadást megtekintette Hajasi Tokihikó, a Tojama megyei Kulturális Iroda igazgatója és Dr. Perosa István, a tokiói magyar nagykövetség rendkívüli követe. A Vojtina Bábszínház most járt másodjára Japánban, néhány évvel ezelőtt A három kismalaccal látogatták meg a felkelő nap országát.
Az idei műsoruk ismét nagy sikert aratott a tojamai gyermekek körében.

A fesztivál előtt a hajdúsági diákok munkáival gazdagított nemzetközi gyermekrajz-kiállítást Pinczés IstvánJászai-díjas rendező nyitotta meg, Hirata Acusi, a Tojama megyei Művészeti és Kulturális Szövetség elnöke, valamint Hajasi Tokihikó társaságában.
A rendezvény a Hajdú-Bihar és Tojama megyék közötti, immáron huszonhat esztendős múltra visszatekintő kulturális cserekapcsolat részét képezte.

A fesztiválszereplés előtti napokban a Vojtina Bábszínház karitatív jelleggel több tojama megyei óvodában, általános iskolában és sérült gyermekekkel foglalkozó intézményben is előadta a mesét.
A jellegzetes bábokat és a szövőgépet mintázó díszletet Grosschmid Erik készítette, a mese főszereplője és rendezője Jámbor József, a debreceni Csokonai Színház művésze, a bábjátékosok pedig Asbóth Anikó  Vojtina-igazgató, Megyeri Béla, Reschofsky György és Szabó Tibor voltak.
A sikeres fellépést követően a társulat tagjainak lehetősége nyílott ellátogatni a világhírű japán bábművészet elsőszámú szentélyébe, az oszakai Nemzeti Bunraku Színházba is.
Pinczés Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában