Helyi közélet

2007.11.01. 14:00

TOP 100 kiadvány: cégvezetők a sikerről

<p>A megyénk gazdasági életét részletesen bemutató idei TOP 100 kiadvány egyik legérdekesebb fejezete az, hogy igazán sikeres vállalatok elismerten sikeres vezetői miként vélekednek a siker titkáról.</p>

Érdekes, hogy bár a megkérdezettek a gazdasági élet legkülönbözőbb területeit képviselik (az energia-szolgáltatástól a gyógyszeriparon át a mezőgazdasági gépkereskedelemig), abban egyetértenek, hogy egy jó csapat nélkül, a kollégák segítsége nélkül a topmenedzser munkája sem lehet sikeres.

Ma is az ember

Dott. Cesare Cuniberto, a Tigáz Zrt. elnök-vezérigazgatója például elmondta: sikerünk abban rejlik, hogy képesek vagyunk változni, beruházni és fejleszteni minden érintett igényeinek a figyelembevételével. Ugyanerről Hegedűs Lajos, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedik, hogy az igazi sikertényezők még ma is az emberek.

Elkötelezett, professzionális stáb nélkül ugyanis meggyőződése szerint nem lehet sikereket elérni. Bagdi Géza, a Debmut Zrt. vezérigazgatója mindezt azzal egészítette ki, hogy a sikert számukra az jelenti, ha szaktudásukkal hozzájárulhatnak egy-egy település életének a fejlesztéséhez, biztonságos elérhetőségéhez.


A bevallásokra támaszkodva
Debrecen - Az idei TOP 100 kiadvány gerincét jelentő adóhivatali elemzés az észak-alföldi régió és Hajdú-Bihar megye gazdaságának bemutatása mellett részletesen foglalkozik a száz legjelentősebb társas vállalkozás gazdasági folyamataival, mégpedig a társaságiadó-bevallások adatainak tükrében. Régiós szinten az adóalanyi kört és az adóteljesítményeket mutatja be, megyei szinten pedig még mélyebbre ás; a nettó árbevételtől kezdve, az eredményeken és a létszámadatokon át egészen a mérlegadatok és a hozzáadott érték elemzéséig.
Cégről-cégre
A száz kiemelt vállalkozásról szóló részben folyamatosan található utalás a megyében betöltött részarányukra, természetesen nevesítve is az érintett cégeket. A főbb gazdasági jellemzőket egyébként az adóhivatal munkatársai kistérségi és nemzetgazdasági ágazati szintre is lebontották, ezek szintén megtalálhatóak a kiadványban. Az idei TOP 100 magazin mindazok munkáját kívánja segíteni, akik érdeklődnek a megye gazdasága és legjelentősebb vállalkozásainak eredményei iránt. Készítői azt remélik, hogy kiadványukkal hasznos információkat nyújtanak a hajdú-bihari gazdaság megismeréséhez, s ezáltal segítséget adnak a jövőbeni döntések meghozatalához.

Kapcsolódó anyagok:

  • Szegény gyerekbõl szegény felnõtt lesz
  • Megkérdeztük: Mennyi pénzbõl tudna nyugodtan élni?
  • Megkérdeztük: A pénz nem boldogít?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában