Helyi közélet

2007.11.23. 13:30

Pro Scientia díjasok a Debreceni Egyetemen

<p>Debrecen - November 23-án Fésűs László, a Debreceni Egyetem rektora, fogadáson köszöntötte és a helyi sajtónak mutatta be az egyetem idei hat Pro Scientia díjasát és köztársasági gyűrűben részesülő&#160;végzős doktoranduszát.&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Kitüntetett egyetemisták 2007.11.23."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kit_ntetett_egyetemist_k_2007_11_23_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kitüntetett egyetemisták 2007.11.23." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/1DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

2007-ben 45 hallgató kapott kutatói munkája elismeréseképpen Pro Scientia díjat a Magyar Tudományos Akadémiától. Hatan közülük a Debreceni Egyetemen tanulnak. Magyarics Zoltán és Kobezda Tamás az Általános Orvostudományi Kar,  Balogh Róbert, Kerepeszki Róbert és Vági Attila a Bölcsészettudományi Kar (mindhárman a Történelmi Intézetből) és Czimmerer Zsolt a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatója. Nyul Gábor okleveles matematikust, a Természettudományi és Technológiai Kar kezdetektől kitűnő eredményű végzős doktoranduszát a november 24-i doktoravatón Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae kitüntetéssel és köztársasági gyűrűvel jutalmazza Sólyom László köztársasági elnök.

Dr. Fésűs László rektor elmondta, hogy 2001-től indult az egyetemen a tehetséggondozási program, melynek köszönhetően évről évre kimagasló eredményt érnek el az intézmény hallgatói az országos szakmai megmérettetéseken.

A legtehetségesebb hallgatókat már másodéven bevonják az egyetem kiváló kutatási műhelyeibe, versenyképes tudást és lehetőséget biztosítva hallgatói karrierjük építésére.

 

A díjazottak névsorát itt megtalálja!

 

További hírek: http://egyetem.haon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában