Lezárt akta

2024.04.17. 15:35

Ittasan, jogosítvány nélkül okozhatott balesetet egy férfi Berettyóújfalunál

Haon.hu

Az összetört autó

Forrás: Napló-archív

Tavaly szeptember végén érkezett bejelentés a rendőrségre egy Berettyóújfalu külterületén történt balesetről. A járőrök a helyszínre mentek, ahol egy felborult autó fogadta őket. Mint kiderült, egy férfi – akinek nem volt vezetői engedélye – Mezősas irányába közlekedett, amikor lesodródott az úttestről, és balesetet szenvedett. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A jármű vezetője súlyos, utasa könnyű sérüléseket szenvedett - írja a police.hu.

Még egy üveg alkoholt is találtak az autóban
Forrás: police.hu

A nyomozók a 32 éves férfit járművezetés ittas állapotban vétség miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett. A berettyóújfalui rendőrök elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • Szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és kedvezőtlen mentális változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában