Sziréna

2024.04.02. 08:00

Kábítószerezett, aztán kiment sétálni Hajdúszováton – 4 év börtönt érhet, ami ezután jött

Vádat emelt az ügyészség az idős nőre támadó férfi ellen.

Haon.hu

Az eset még tavaly decemberben történt Hajdúszováton

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Vádat emelt a hajdú-bihari főügyészség a férfi ellen, aki fényes nappal, az utcán akart kirabolni egy idős asszonyt Hajdúszováton.

A vádirat szerint a férfi 2023. december 12-én délelőtt, a hajdúszováti otthonában kábító hatású anyagot fogyasztott, majd kiment az utcára, és a településen sétált. 11 óra körül észrevette az idős asszonyt, aki vele szemben egy szatyorral a kezében gyalogolt. A nő épp a postára tartott, közel 160 ezer forint készpénzt és a személyes okmányait vitte magával, áll a közleményben.

A férfi elhatározta, hogy megszerzi az asszony értékeit, ezért megszólította, és útbaigazítást kért tőle. Miközben a sértett az utat mutatta, az elkövető hirtelen megragadta és húzni kezdte a kezében tartott szatyrot. Azt a sértett védekezésként magához szorította, ezért a támadó a mellkasánál fogva ellökte őt, majd elszaladt a helyszínről.

Az asszony a járdára esett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A hajdúszoboszlói rendőrök a férfit másnap őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában mértékes indítványként rögzítette, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság beismerése esetén a vádlottat 4 év börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában